22.07.2024. - 27.07.2024.

Planina Rtanj

Putujemo za:

dana
sati
Na ovo putovanje smo već otišli.

Šta obilazimo?

Šta obilazimo: Manastiri: Ravanica, Manasija, Vratna, Lazareva pećina, Zaječar (Felix Romuliana, Narodni muzej), izletište i reka Mirovštica, pešačka tura na Rtnju (opciono vrh Šiljak), posećujemo čuvene Vratnjanske kapije, Veliki i Mali prerast, smeštene na oko 300 metara od manastira, Negotin (Muzej Krajine, Mokranjčeva kuća, Muzej hajduk Veljka), Borsko jezero, spomenik prirode Lisine, vodopad Veliki Buk

Broj mesta je ograničen i rezervacije se primaju do popune mesta

Program putovanja

 1. dan BEOGRAD – MANASTIR RAVANICA – RTANJ

Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Vožnja autoputem prema Ćupriji. Odlazak do manastira Ravanica i obilazak. Nastavak puta prema Rtnju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

 Manastir Ravanica kod Ćuprije, zadužbina je kneza Lazara. Građen je pred Kosovsku bitku,a u njemu se nalaze mošti srpskog kneza i ktitora.

 1. dan RTANJ – LAZAREVA PEĆINA – FELIX ROMULIANA – ZAJEČAR

Doručak. Polazak na izlet. Obilazak Lazareve pećine u trajanju od oko sat vremena. Vožnja do Gamzigrada, potom sledi vožnja do arheološkog lokaliteta Felix Romuliana upisanog na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine. Nastavak puta prema Zaječaru. Odlazimo do Narodnog muzeja, koji je 2012. godine proglašen za najbolji muzej u Srbiji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

Lazareva pećina nalazi se na završetku Lazarevog kanjona. Za turističke posete uređene su staze dužine od 900 metara, a neke od dvorana su Prestona, Koncertna…

Zaječar leži na mestu gde se spajaju tri Timoka, na antičkom putu rimskih careva. Nedaleko od grada nalazi se arheološki lokalitet

Felix Romuliana, a u centralnom delu gradskog jezgra smešteni su Narodni muzej Zaječara i Radul begov konak

 1. dan RTANJ – IZLETIŠTE MIROVŠTICA – PEŠAČKA TURA (opciono do vrha Šiljak)

Na ovom izletu nam se priključuju vodiči iz Planinarskog društva „Šiljak“ iz Boljevca, od kojih ćemo dobiti sve potrebne informacije za pešačku turu. Prolazimo pored reke Mirovštice i izletišta. Autobusom nastavljamo do sela Rtanj  iz koga počinje pešačka tura. Pešačka tura ima dve opcije i svako bira:

– Opcija I: Iz sela Rtanj, sa vodičem, pešačka tura kroz šumu (oko 1,6 km u pravcu), odmor, povratak do sela Rtanj, slobodno vreme i povratak do hotela Balašević. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra.

– Opcija II: Iz sela Rtanj, sa vodičem, pešačka tura do vrha Šiljak (oko 7 km u pravcu). Ukupno potrebno vreme za uspon i silazak je oko 7 do 8 sati. Nakon silaska do sela Rtanj, autobusom povratak do hotela Balašević.

Za obe opcije je potrebna adekvatna odeća i obuća. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 1. dan RTANJ –– MANASTIR VRATNA – VRATNJANSKE KAPIJE – NEGOTIN

Doručak. Krećemo na celodnevni izlet. Odlazimo do manastira Vratna iz 14. veka. Posećujemo čuvene Vratnjanske kapije, Veliki i Mali prerast, smeštene na oko 300 metara od manastira. Nastavljamo put ka Negotinu. Posećujemo gradske znamenitosti, Muzej Krajine, Mokranjčeva kuća, Muzej hajduk Veljka. Povratak u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

Manastir Vratna nalazi se u blizini Negotina. Ime je poneo po Vratnjanskim kapijma, kamenim prerastima u blizini samog hrama. Manastir potiče iz 14.veka.

Negotin je gradsko naselje nedaleko od tromeđe Srbije, Rumunije I Bugarske. Neke od znamenitosti grada su Muzej Krajine, Mokranjčeva kuća, kao I Muzej hajduk Veljka.

 1. dan RTANJ – BORSKO JEZERO

Doručak. Krećemo na celodnevni izlet do Borskog jezera. Slobodno vreme za kupanje, šetnju ili druge aktivnosti. Borsko jezero je veštačko jezero nastalo 1959. godine podizanjem brane i akumulacijom voda rečice Valja Žoni, Marecove reke i dela sliva Zlotske reke. Na obali Borskog jezera izgrađene su četiri veće plaže i veći broj manjih. Kupači na glavnoj plaži u toku cele sezone su pod nadzorom spasilaca. Sportistima je tokom cele letnje sezone na raspolaganju kompleks sportskih terena kod hotela „Jezero“. Kompleks sadrži terene za košarku, fudbal, rukomet, odbojku (običnu i na pesku) i tenis.Trim staze nalaze se oko celog jezera, a polaze od plaže Tropski bar, prolaze pored hotela „Jezero“, Glavne plaže, hotela „Metalurg“, auto kampa, različite četinarske i listopadne šume, pašnjake i livade i završavaju se kod brane na Borskom jezeru. Staze izlaze i na trasu Crnovrške pruge kojom se može stići do Bora. Na Glavnoj plaži moguće je iznajmljivanje čamaca i pedalina, kao i uživanje raznih drugih sadržaja na vodi. Povratak u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

 1. dan RTANJ – LISINE – VODOPAD VELIKI BUK – MANASTIR MANASIJA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo ka manastiru Manasija, koji se nalazi na nekoliko kilometara od Despotovca. Zatim nastavljamo ka Spomeniku prirode Lisine sa obilaskom jednog od najviših vodopada u našoj zemlji – Veliki Buk. Sledi odmor i slobodno vreme za ručak i osveženje (individualno). U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak u Beograd  u  večernjim časovima.

Manastir Manasija, starog imena Resava – zadužbina velikog srpskog despota Stefana Lazarevića, koja je građena početkom 15.veka i jedan je od najlepših građevina koji pripadaju ’’Moravskoj školi’’

Lisine i vodopad Veliki Buk – vodopad na padinama planine Beljanica, visok oko 25 metara, dugo je smatran za najviši u Srbiji. Zajedno sa vrelom istoimene reke ima status Spomenika prirode.

CENA

Redovna cena: 39.720 RSD

CENA ARANŽMANA ZA ČLANOVE UDRUŽENJA PENZIONERSKI SERVIS: 37.580 RSD

U cenu je uključeno:

-Prevoz autobusom turističke klase (16 – 53 sedišta)

-5 noći u hotelu ’’Balašević’’ u podnožju Rtnja, na bazi polupansiona u 1/2 i 1/3 sobama

-Boravišna taksa i osiguranje

-Poseta manastirima Ravanica, Manasija, Vratna

-Poseta Lazarevoj pećini, arheološkom lokalitetu Felix Romuliana i Narodnom muzeju u Zaječaru

-Pešačka tura do vrha Šiljak na Rtnju (opciono), usluge stručnog planinskog vodiča

-Posećujemo čuvene Vratnjanske kapije, Veliki i Mali prerast, smeštene na oko 300 metara od manastira.

-Poseta Negotinu: Muzej Krajine, Mokranjčeva kuća, Muzej hajduk Veljka

-Izlet do Borskog jezera

-Poseta Spomeniku prirode Lisine i vodopadu Veliki Buk

-Sertifikovani vodiči za vreme svih izleta

-Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom puta

-Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
 • Individualni troškovi i nenavedene usluge

Načini plaćanja:

 • Prilikom rezervacije kompletnog iznosa gotovinski, platnim karticama ili na račun agencije;

  na račun agencije ili u kancelariji agencije gotovinski ili platnim karticama

 • Prilikom rezervacije 30%, a ostatak u jednakim mesečnim ratama, do 15-og u mesecu, poslednja rata 10 dana pre polaska,

 • Prilikom rezervacije 30%, a ostatak u jednakim ratama čekovima građana (realizacija posle 10-og u mesecu, počevši od narednog meseca u kome je izvršena rezervacija. Realizacija poslednjeg čeka u mesecu koji prethodi putovanju)

Molimo Vas da pre zaključenja Ugovora o putovanju pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA SENIOR TRAVEL, LICENCA 11/2023

Informacije i rezervacije u kancelariji TA Senior Travel , ulica Deligradska 27, I sprat,  kancelarija 102,
svakog radnog dana od 9 – 15 časova, tel: 011/6557-221

Opšte informacije

Vrsta izleta

Višednevni izlet

Lokacija

Srbija

Datum putovanja

22.07.2024. - 27.07.2024.

Popust

Za članove udruženja penzionerski servis

Pogledajte još

SRBIJA
JEDNODNEVNI IZLETI

SRBIJA

Zanima Vas ovo putovanje?

Ako nam upit stigne radnim danima do 14 časova, trudićemo se da na njega odgovorimo istog dana. Ako upit stigne nakon 14 časova ili van radnog vremena, ne brinite! Naš tim će pažljivo zabeležiti vaš zahtev i odgovoriti vam prvog radnog dana.