Penzija je vreme kada možemo da se posvetimo sebi, svojim hobijima i interesovanjima. Jedno od najlepših iskustava koje penzija može da pruži jeste putovanje. Srbija, sa svojim raznolikim pejzažima, bogatim kulturnim nasleđem i gostoljubivim ljudima, pruža brojne mogućnosti za nezaboravna putovanja. U nastavku vam predstavljamo neke od najboljih destinacija za putovanja penzionera u Srbiji.

  1. Sremski Karlovci

Sremski Karlovci su mali grad sa velikim srcem. Poznati su po svojoj bogatoj istoriji, prelepim baroknim zgradama, kao i vinogradima. Poseta ovom gradu nije potpuna bez degustacije čuvenog bermet vina i posete Kapeli mira.

  1. Zlatibor

Zlatibor je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Ova planina je poznata po svojoj prelepoj prirodi, čistom vazduhu i brojnim aktivnostima. Bilo da želite da se opustite u prirodi, uživate u lokalnoj kuhinji ili se bavite aktivnostima na otvorenom, Zlatibor je pravi izbor.

  1. Đavolja Varoš

Đavolja Varoš je prirodni fenomen koji se nalazi na jugu Srbije. Ovaj geološki lokalitet čine 202 zemljane figure koje su visoke do 15 metara. Đavolja Varoš je jedinstvena atrakcija koju treba videti.

  1. Palić

Palić je malo mesto koje se nalazi na severu Srbije, poznato po prelepom Palićkom jezeru. Ovde možete uživati u šetnji pored jezera, posetiti Zoološki vrt ili se opustiti u nekom od brojnih restorana i kafića.

  1. Kopaonik

Kopaonik, najveći planinski masiv u Srbiji, je popularna destinacija tokom cele godine. Zimi je idealan za ljubitelje skijanja, dok leti nudi brojne staze za pešačenje i biciklizam. Pored toga, Kopaonik je poznat po svojim termalnim izvorima i wellness centrima.

  1. Srebrno jezero

Srebrno jezero je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Ovo jezero je idealno za ljubitelje vode, a u blizini se nalazi i Veliko Gradište, mesto sa bogatom istorijom.

  1. Tara

Nacionalni park Tara je pravi raj za ljubitelje prirode. Ova planina nudi brojne staze za pešačenje, prelepe vidikovce i bogatu floru i faunu.

  1. Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najpoznatija banja u Srbiji. Ova destinacija je idealna za one koji žele da se opuste i uživaju u lekovitim svojstvima mineralnih voda.

  1. Golubac

Golubac je mesto koje je poznato po svojoj impresivnoj tvrđavi koja se nalazi na obali Dunava. Ova tvrđava je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih spomenika u Srbiji.

  1. Mokra Gora

Mokra Gora je prelepo mesto koje se nalazi na zapadu Srbije. Ovde možete posetiti Drvengrad, etno selo koje je izgradio poznati reditelj Emir Kusturica, ili se provozati na čuvenoj Šarganskoj osmici.

Srbija je zemlja koja ima mnogo toga da ponudi, a ove destinacije su samo neke od njih. Srećan put!